30 septembrie, 2010

Relatia, tema favorita a etalarilor

Tema generală a etalărilor din ultimul timp este RELAŢIA şi tot ceea ce compune acest joc ce amestecă normele vizibile cu cele invizibile. Relaţiile explodează, pentru că fiecare în parte se transformă, odată cu lumea, iar odată cu relaţiile explodează şi setările date de educaţia păguboasă în care am fost crescuţi şi care ne paralizează reacţiile de supravieţuire, condamnându-ne la compromis, singurătate în doi sau la plictiseli existenţiale. Pe acest background, mulţi descoperă singurătatea pură, adică propria condiţie şi unica materie primă din care trebuie să re-construiască edificii trainice.

Dar, lucrurile se pun în mişcare, fără să ţină cont de valorile distorsionate ale unei societăţi sociopate, care, iată, începe să arunce în afara jocului, fără milă, părţi din întregul ei, folosind metoda „terţilor” sau a „situaţiilor limită”.

Cuplul care prinde contur în aceste timpuri poartă amprenta energetică a Vărsătorului şi astfel, îmbrăţişarea nu mai are parfumul dependenţei, ci al independenţei. Cuplul, această construcţie magnifică din două entităţi distincte, are la bază dorinţa de supravieţuire, nu dorinţe abisale, condimentate cu melodrame.

Lumea se schimbă, este normal să se schimbe şi felul în care iubim, motivaţia, drepturile şi obligaţiile. Cine înţelege aceste aspecte în timp util, supravieţuieşte, iar cine rămâne în cercul închis al iubirilor romantice va sfârşi anonim, în singurătate.

Până acum, semnul mistic al Peştilor, promitea plutiri obscure pe ape tulburi, însă Vărsătorul produce vârtejul de aer care te scote din lichidul amniotic al unei relaţii false, obligându-te să renaşti, de cele mai multe ori, în chinuri.

Se conturează un nou motor relaţional, în care participarea energetică trebuie distribuită în mod egal. Aşadar, cuplurile care se compun în acest timp sunt puternice, stranii şi cu termen lung de garanţie.

Şoaptă generalissimă: în momentul în care vrei să reconstruieşti o relaţie veche, sau pe tine într-o relaţie nouă, nu porni contorul „de la zero”. Este un fals. Orice ratare relaţională te trimite la cote cu minus. „Zero”, începutul, reprezintă echilibrul fragil pe care, din nefericire, mulţi, nici pe acesta nu îl ating vreodată.

Iubeşte magic, iubeşte excentric, pentru totdeauna!


Iubirea este magică!
Iubirea e magie, divină alchimie,
Formula sacră ce proiectează forţă şi lumină în suflet exaltat
Din aşteptarea tandră de femeie şi îndrăzneala brută de bărbat.

O mie de cuvinte de aş rosti acum,
Ar fi puţin pentru-a descrie

fantasticul şi vraja cuprinsă de o fire
Când soarbe lacom din cupa interzisă...

http://tarotikon.blogspot.com/2008/09/divina-alchimie.html


foto> http://trixis.deviantart.com