01 iunie, 2011

4 de Cupe cu Marea Lehamite


Ieri, mi-am făcut timp și m-am uitat la televizor. Fac acest lucru atunci când vreau să văd cum se mai prezintă spectrul fobiilor colective: moarte, viol, foame, accidente, invidie cu gelozie, patimă cu răzbunare și, peste toate, făgăduințe hedoniste ce au ca punct central curul omului.
Dilema marcantă a zilei de ieri, e de fapt o trilemă, generată de o alegere grea: cu ce să începi pentru a fi în rândul lumii? Să mănânci un castravete cu e-coli, să te sinucizi cu un rucsăcel legat de spate și plonjon în vârtej de apă curgătoare sau să te lași mușcat de o căpușă? Și dacă faci toate acestea, când îți mai rămâne timp să mergi în club să te distrezi ”pe cinste”?
Și iată cum, liniștea existențială poate fi spartă în mai mult de trei cioburi, motiv pentru care alte întrebări sar speriate din suflet: cine sunt, dacă simt așa, cu ce număr intru în vibrație și care este antidotul?
Toate nemulțumirile se adună în cupe, nu-i așa? Iar în momentul în care nu-ți mai trebuie nimic, presupune o suprasaturație, mai mult de trei măsuri (omenești) – așadar 4 cupe cu: nu vreau, nu am chef, totul mă agresează și totul mă deprimă. Din toate relele, câte un picur, acumulat fără discernământ și fără măsură. Antidotul în cazul acesta este simplu (dar dificil de aplicat): anularea acestor depozite ”ne-prețioase” care otrăvesc liniștea și starea de grație.
Este greu să fii în echilibru când în jur sunt atâtea ”pericole” prefabricate, dar asta nu te scutește să nu lupți pentru zâmbetul tău.
Celor care îmi spun, în lehamite, că s-a întors lumea cu sus-n jos, le tai în două această teorie. Dacă ar fi așa, ar fi în toate o logică, chiar dacă una a răului, un flux pe care poți plana spre Lumină, indiferent de legea busolei.
Suntem martorii unui sistem-melanj, asemănător plaselor de camuflaj. Din acest motiv, Lumea generează ”paradoxul”: omul mic cu pretenții mari și omul mare fără pretenții; artistul cu har fără aplauze și afonul cu milioane de fani; omul bun izolat/alungat și omul fără scrupule promovat; miracole fără finanțare (europeană) și drame sponsorizate cu milioane de euro; ș.a.m.d.
4 cupe este marginea prăpastiei personale, pentru că totul este personal. Grupul, în acest caz, reprezintă oglinda mincinoasă, care deformează și condiționează.
Sparge oglinda, închide televizorul și luptă pentru ceea ce știi că te reprezintă!