24 martie, 2009

Etalare cu TAROT ZEN - Osho

Din când în când, de acum înainte, şi numai cu acordul persoanei asupra căreia se face analiza, voi posta pe blog câte o etalare în diverse moduri şi cu diverse tipuri de pachete de cărţi de Tarot. Chiar dacă nu acesta a fost scopul iniţial al blogului, mă adaptez cerinţei celor care mă onorează ca public.

Etalarea de faţă, este o etalare simplă care are la bază cărţile TAROTULUI ZEN create după învăţătura lui Osho, iar întrebarea adresată tălmaciului a fost "Care este sursa blocajului meu în sfera relaţională?"

Interpretarea de faţă poate constitui un bun prilej de meditaţie pentru problemele sau dilemele fiecăruia în parte, atâta vreme cât descoperim că suntem toţi UNU, şi în Cer şi pe Pământ.

ETALARE




Chiar dacă îţi este greu de crezut, Sufletul tău se află sub trei semne benefice, al Călătoriei, al Sărbătorii şi al Dragostei împărtăşite. Cu alte cuvinte, interiorul este în armonie, o stare pe care se pare nu ai ştiinţă şi nici “nebunie” suficientă să o laşi să iasă prin toţi porii la suprafaţă, iar din tine să zboare peste întreaga lume. Ştii la fel de bine, ca şi mine, că fiinţa noastră este asemeni unui releu care invocă (in_conştient) şi primeşte (conştient) acelaşi gen de energie produsă şi susţinută pe toate planurile de propria fiinţă.

Aşadar, de la bun început, se recomandă o reevaluare a celor două planuri – interior/exterior – iar apoi, armonizarea acestora. Va fi greu, dar se pare că doar această variantă a mai rămas viabilă. Cu cât vei amâna mai mult deschiderea “şantierului”, cu atât îţi va fi mai dificil ulterior, lăsând situaţiile să se complice într-un mod inutil.

Totul a început demult, de când într-un fel sau altul, fără să stai prea mult pe gânduri te-ai înscris într-o cursă extraordinară, într-o călătorie interioară care ţi-a adus multă bucurie şi lumină, elemente care nu le găseai în exteriorul tău. Şi din acest motiv, dar şi din altele, te-ai concentrat prea mult pe lumea “ideilor”, abandonând fără regrete lumea “faptelor”. Ceea ce s-a mişcat în jurul tău nu ţi se datorează, pentru că nu ai iniţiat nimic precis, nu ai construit nimic într-un mod elocvent, ci mai degrabă viaţa şi lumea te-au trăit pe tine, nu invers. Te-ai adaptat la orice, fără nici o reacţie de respingere, considerând realitatea tangibilă ca având o importanţă secundară. Nimic mai eronat, şi dealtfel, nimic mai grav. Acest tip de atitudine te-a rupt de lumea “reală”, te-a rupt de prezenţa ta reală într-un sistem care funcţionează după legi fixe, pe care se pare că le-ai uitat pe parcursul călătoriei iniţiatice.

Eşti un om care în interior poată Pacea, iar în exterior trăieşte pe un câmp de luptă, un om care în interior poartă Lumina, iar în exterior rătăceşte în întuneric, lăsând să fie mult prea mare discrepanţa celor două planuri. În acest sector dărnicia nu ajută pe nimeni... :)

ETALARE






Tălmăcire: În acest moment Sufletul tău s-a ascuns într-un Labirint. Spun “ascuns”, şi nu “rătăcit”... S-a autoexilat, iniţial pentru o perioadă de timp definită, dar s-a acomodat foarte repede cu spaţiul îmbârligat şi fără noimă, admiţând că aceasta este starea de normalitate, transformând un refugiu de termen scurt, într-un cămin pe termen lung. O parte din tine nu mai este cu tine, iar această “lipsă” crează scurt-circuite atunci când te aştepţi mai puţin, sau mai bine spus, atunci când ţi-ai dori ca lucrurile să meargă bine... “Pana de curent” este în beneficiul tău, atenţionându-te că ai ceva de recuperat, care s-a prins de pereţii unui labirint, parte ce o conştientizezi că este a ta, dar atunci când o ai aproape te stânjeneşte, asemenea situaţiei în care un prieten vechi vine lângă tine, dar tu nu ai absolut nimic să-i spui, să-i arăţi... Există, aşadar, un segment al vieţii tale cu care încă nu ai căzut la pace: nu te-ai iertat şi nu te-ai înţeles, încă. Acela reprezintă nordul gordian, care cu fiecare zi ce trece, devine tot mai mare şi mai încâlcit, iar ceea ce-l sporeşte, culmea, sunt chiar intenţiile tale de a-l transforma într-o scară magică, cu care să urci spre lumină.


Recomandarea Tarotului este să accepţi cu bucurie acest moment de linişte, care (şi poţi fi sigură de asta!) nu se va croniciza, pentru a percepe realitatea în toate detaliile.
În plan subconştient, chiar faci acest lucru, deja îţi strângi armatele pentru a distruge, pentru a dinamita definitiv refugiul imaginar. Subconştientul se află marcat de ideograma Rebelului care nu mai are răbdare, prin structura lui intimă, şi se pregăteşte să transforme modelele vechi în modele noi, clădite după noul tău chip şi noua ta asemănare. Ştii foarte bine ce ai de făcut, dar încă mai lucrezi la strategie, la formula magică personalizată care să coboare forma-gând în gest evident, aducător de schimbare.
În manifestarea ta eşti asemeni unui regine, dăruieşti necondiţionat iubire şi bine (sub formă de energie benefică, tămăduitoare). Nimeni şi nimic nu mai poate să îţi schimbe acest mod de a fi, iar credinţa că ceea ce faci este bine şi în armonie cu destinul tău poate deveni un motiv de a ridica ziduri între tine şi presupuşi adversari ai habitus-ului tău. Poate încă nu ai aflat că omul care te iubeşte şi te merită o face tocmai pentru felul tău de a fi... Nu ai însă cum să descoperi această “profeţie” atâta timp cât rămâi ascunsă după propriile redute! Ai dobândit cu mult effort o stare de graţie, dar nu ai ştiinţa şi nici nebunie suficientă pentru a te bucura de ea. Cea mai frumoasă şi omenească împărtăşire este în cuplu, dar posesivitatea şi ataşamentul (care le mai păstrezi ca souvenir-uri într-un buzunar al vechiul tău mod de-a fi) reduce din intesitatea graţiei, sau chiar blochează accesul în lumea ta a celui ce este “cealaltă parte” a ta. Eliberează-te de teamă şi alungă demonii vechi şi priveşte atent în jurul tău, ascultă cu atenţie şoaptele Lumii şi descifrează just fiecare semn care îţi va deschide poarta unei noi perspective. Nu trebuie să faci vreun efort special, trebuie să intri doar în Marele Ritm al Lumii, iar paşii de dans te vor conduce la izvorul tainic al Iubirii!
Combustibilul acestei deveniri este marcat de lama Aventurii. În fiecare zi descoperim o aventură, pe care însă nu ne-o asumăm, nu-i urmăm chemarea. La sfârşitul oricărei experienţe/aventuri trebuie să ne imaginăm că ne aşteaptă o carte magică ce ne oferă “cheia” pentru un portal, pentru o nouă trecere şi pe_trecere. Trăim mulţi ani, cu chei puţine, când în mod normal ar trebui să fie altfel, să fim păstrătorii multor minunăţii. Singurul care ştie această taină este sufletul, care sărăcit prin retragerea noastră în faţa cunoaşterii şi a aventurii se refugiază fie în Casa Tristeţii, fie în castelul Angoaselor...


Meditează: adu-ţi aminte că în timp ce noi descifrăm plini de încântare Marile Semne ale Tarotului, parte din Sufletul tău stă prins, asemeni unui liliac, de pereţii reci ai unui labirint,... Nu lăsa ca aceste cuvinte să rămână doar un ghem de poveste, ci porneşte şi recuperează ce ai lăsat să se desprindă din adâncul fiinţei tale.


Acestă lamă indică faptul că aştepţi de multe ori evenimente ieşite din comun pentru a le asocia cu minunile sau aventurile. Greşit! Inocenţa şi vulnerabilitatea pot produce mutaţii fanstice în planul ales. Aşadar, porneşte la drum fără centura de siguranţă şi nu uita că pentru a găsi ceea ce cauţi cu atâta ardoare nu ai nevoie de organizare, şi nici de un “desfăşurător” al expediţiei. Porneşte, pur şi simplu!
Vei bea până la ultima picătură din pocalul plin de speranţele şi iluziile tale, fapt care te va determina foarte curând să iei o pauză de la acestă autonălucire. Hai să spunem că îţi vei prelungi un sejur acordat de viaţă, în care ai lenevit, te-ai răsfăţat, te-ai îmbufnat câteodată, dar ai prins şi multă putere pentru provocările ce vor urma. Recomandarea Tarotului este să faci în timp util diferenţa între lene şi non-acţiune, rămânând martor atent la toate nuanţele tabloului care înfăţişează PREZENTUL.
Mai sunt atât de multe de făcut şi de aflat, dar numai tu vei hotărî momentul start-ului...

ETALARE:





Strategia recomandată de Tarot este să nu-ţi pierzi credinţa, să nu te laşi pradă tristeţii şi mai ales să nu te consideri neîndreptăţită de Divinitate. Acum te simţi asemeni unui elev conştiincios, care a avut grijă să-şi facă temele, să-şi înveţe în fiecare lecţia, dar care nu a primit recompensa de la profesor. Lasă furia deoparte, încă nu este locul şi timpul ceremoniei de premiere... :)
De asemenea fii mai flexibilă şi urmăreşte şi alte zone, alte posibilităţi. Există riscul ca atenţia să-ţi încremenească pe o singură ţintă, anulându-ţi din start o serie nesfâşită de oportunităţi.
La fel bine ar fi şi dacă te-ai dedica unui experiment, unei aventuri în totalitate, până la idenficarea cu acesta. Nu mai lăsa nimic din tine care să nu fie acoperit de lumina unui nou început.
Atenţie:: în cazul tău, “portiţa de ieşire” se transformă într-o ancoră grea, care nu te va lăsa niciodată să te desprinzi de trecut!

ETALARE:





Alchimia întrebării tale aparţine unui simbol ce împlineşte etalarea de acum, şi-anume lama Schimbării din suita Arcanei Mari, corespondenta Roatei Norocului din Tarotul occidental. Aşadar, Roata a început să se învârtă. Eşti pregătită?
REACŢIA:
Buna Mag Dalen si bine te-am regasit.Povestea vietii mele , etalata de priceperea ta in tainele tarotului a sosit exact cand aveam mai multa nevoie de ea, eram intr-un moment de cumpana si nu stiam in ce directie sa o apuc si am facut o rugaciune putin inainte sa primesc mesajul de la tine.Ceea ce au aratat cartile este pe deplin adevarat, eu m-am desprins de mult de lumea reala, de fapt am simtit ca de la nastere sa produs acest lucru, am ramas in straturile superioare ale constiintei , neputand sa ma integrez in lumea concreta.acum sunt intr-o schimbare de la nivel de ADN si sper sa pot iesi din acel labirit, inca nu stiu cum am sa o fac dar ma rog sa vad calea de iesire.Eu iti multumesc din suflet, am sa ma rog in fiecare zi pentru ca sa primesti multa Lumina si Iubire si am sa aprind si lumanari pentru sanatatea ta. Daca doresti postează interpretarea pe blog, ar fi extraordinar, asa voi intra in rezonanta cu multe suflete care vor avea o insemnatate la eliberarea mea.Multumesc inca o data din tot sufletul si ma bucur enorm ca am o prietena cu care pot rezona.

14 comentarii:

Anonim spunea...

Extraordinar! am si eu cartile lui Osho dar... Exista si un alt manual de interpretare?
S.

Anonim spunea...

sunt foarte interesata de ce aflu de aici ati multumesc t.o

Mariana spunea...

Pot sa spun si eu extraordinar!!?, culmea este ca m-am regasit cu totul in ceea ce i-ai scris!
Este posibil?

Anonim spunea...

as vrea sa stiu si eu cum pot afla ceva cu cartile dvs?

Mag Dalen spunea...

Mariana, îţi mulţumesc pentru "calificativ". În ceea ce priveşte nedumerirea ta, răspunsul este afirmativ. Da, este posibil ca la un moment dat să funcţionăm după o formulă existenţială asemănătoare altui personaj al acestei lumi.

Mag Dalen spunea...

Anonim, pentru etalări foloseşte adresa de mail: tarotikon@gmail.com

Anonim spunea...

as vrea sa va pun si eu o intrebare, imi doresc niste raspunsuri si as vrea sa apelez l dumneavoastra

Mag Dalen spunea...

Anonim . desigur, adreseaza intrebarea Tarotului la adresa tarotikon@gmail.com

Anonim spunea...

e ok cam tot ce mi-ai spus e adevart.

Mag Dalen spunea...

Anonim >>> tot ce se etaleaza este adevarat, dar doar o parte se poate intelege din prima "poveste". trebuie sa-ti faci timp si rabdare pentru adevarul adevarat. cam atat... :)

venusveroa spunea...

Extraordinar! recunosc ca este una din intrabarile pentru care nu am gasit inca raspuns,..."Care este sursa blocajului meu în sfera relaţională?"
...si tot ce ai spus este adevarat si prezent in viata mea,...sper sa pot urma sfaturile

Mag Dalen spunea...

din adevărul general... :) mă bucur că povestea de aici ți-a fost de folos

Unknown spunea...

Iubita mea, sa te binecuvanteze Dumnezeu, cu toate darurile minunate de pe pamant si din Cer.Parca toate trei etalarile sunt facute pt. mine. Citesc si ma minunez , cat de mult mi se potrivesc!!!Nu-mi vine sa cred.Azi am fost la Ezoteric fest din orasul meu, Timisoara si am cautat Tarotul lui Osho la standul ed. Adevar Divin si nu-l mai avea. Am facut deja comanda la stand si pana Joi primesc cartile.Am intrat pe net sa vad cum arata cartile si mi s-a deschis la blogul tau si ti-m spus, am ramas,,ca la dentist".Minunate sunt caile Domnului!!!.Te rog, din suflet, sa-mi spui, cum as putea lua lectii de tarot de la tine, contracost, bineinteles?Sunt foarte intersata de tarot.Sa fii binecuvantata!!!!Daca vrei, sa-mi etalezi si mie cu cartile de tarot Osho. Ma cheama Natalia, nascuta in 11.04.1950.Vreau sa stiu si eu, cum va evolua viata mea, de acum, incolo.Te pup.

Mag Dalen spunea...

Natalia,
ceea ce trebuie sa conștientizezi în acest moment pentru ca lucrurile sa se așeze pe un făgaș mai blând pentru ceea ce se va întâmpla în viața ta, este lecția compromisului. Pornește de la principiul că situațiile/ comportamentele/ reactiile, nu sunt doar albe și negre și că între acești doi poli de evaluare, poți descoperi o gamă fascinantă de griuri ”aurii”. Aurul este dat de înțelegerea profundă a realității și de dorința ca o situație să evolueze. A admite o valoare care încă nu face parte din arsenalul sistemului tău de valori, nu înseamnă că ai pierdut sau te-ai înclinat, ci doar că te-ai adaptat unei situații de criză, la care, nimic din ceea ce știai până acum, nu ți-a fost de ajutor. Vei face un pas important înainte, pentru simplu fapt că vrei, că ceri și faci efort în această direcție.
În ceea ce privește cursul de tarot osho, se poate realiza în condițiile în care se constituie un grup de studiu, de minim 7 persoane interesate.

Trimiteți un comentariu