03 septembrie, 2008

Pietre pretioase


Prinţese ale regnului mineral, pietrele preţioase au însoţit în permanenţă omul şi locurile sale de cult, reprezentând identificarea sufletului într-o anumită formă de perfecţiune. În vis, ca şi în realitate, acestea au un sens precis şi aproape întotdeauna benefic.

Diamantul este regina pietrelor, simbolul unei împliniri fireşti care atinge culmea. Oglindeşte o dragoste matură, curată, desăvârşită. Diamantul ne îngăduie să-i înţelegem pe ceilalţi, înţelegându-ne cât mai bine pe noi înşine. Este un izvor de adevăr şi renunţare, întruchipând idealul cel mai înalt şi sublimarea totală.
Cristalul reprezintă o stare de evoluţie interesantă. Dăruieşte puterea de a vedea în viitor, de a citi în sufletul celorlalţi, dar nu are forţa diamantului. Faţă de acesta reprezintă o stare de imaturitate.Captează energiile cereşti şi dă o mare capacitate de rezistenţă, făgăduind dragostea adevărată.

Coralul are puterea de a îndepărta trăznetul şi incendiile. Dăruieşte dragoste şi belşug, mai ales coralul portocaliu este aducător de fericire. Cel negru înseamnă renunţare la stabilitate în relaţiile sentimentale, dar apără de deochi.
Rubinul semnifică dragoste pasională, fidelitate şi siguranţă. În Antichitate, după Portal, rubinul era socotot semnul fericirii. Dacă îşi schimba culoarea, devenea o prevestire rea, dar după ce trecea nenorocirea, revenea la culoarea normală. Se spune că poate neutraliza otrava din băuturi.
Smaraldul translucid, primăvăratic, este dătător de speranţe nesfârşite. Culoare îl apropie de simbolurile apei şi de vrăjile de dragoste. Activează maternitatea, aduce îndestulare materială şi redă speranţa. Întăreşte memoria, dar îmbie la lene.
Topazul întruchipează dragostea unui bărbat curajos, credincios, bogat şi cinstit. Neutralizează otrava din băuturi.
Jadul, ca şi aurul, este încărcat cu energie cosmică şi poartă noroc. Simbolizează rangul regal şi nimic nu poate îndepărta norocul de cel care îl poartă.
Jaisul este piatra neagră ce vesteşte regretul, dare ste cunoscută ca având puterea de a apăra de farmece şi blesteme. În vremurile când soldaţii plecau la război, femeile puneau jais pe foc pentru a-i ocroti şi de a-i face să rămână credincioşi, pentru că piatra alungă furtunile, demonii, farmecele şi vrăjile.
Ametistul, piatra de culoare violet, forţă mistică, simbol al modestiei şi înţelepciunii. Apără de vrăji dacă are gravate pe ea Soarele şi Luna.
Opalul. Se spune că piatra care aruncă mii de scântei nu aduce noroc, ci dimpotrivă, ajută la farmece şi la vrăji.
Piatra Lunii este simplă şi ieftină. Îndeamnă la linişte sufletească, introspecţie luminoasă, poezie şi o anumită pasivitate.
Turcoaza de culoarea cerului sau albastră-verde, ca marea, simbolizează evoluţia spirituală.
Safirul, piatră albăstruie, care vindecă bolile de ochi şi îi ajută pe cei claustrofobi. Piatra este un talisman împotriva deochiului, a răzbunării şi a vrăjilor. Aduce bucurie şi înalţă spiritul spre lumină. Safirul îndeamnă la meditaţie şi permite relaţii sentimentale tandre şi spirituale. Aduce pace şi blândeţe.
Agata de culori diferite este semn de respect şi noroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu