06 septembrie, 2008

STELE

În TAROT, steaua este reprezentată de arcanul XVII. Emblema acestuia este steaua în 8 colţuri. Influenţa sa dăruieşte tinereţea fără bătrâneţe, dragostea veşnică şi speranţa. Simbolizează creaţia care se împlineşte în cel ce conştientizează naşterea mistică în mişcare, pregătirea iniţiatică. Te uiţi la cer pentru prima oară, te deschizi spre taine, legi noaptea de zi prin clipa trezirii, deschizi ochii spre lumina cosmică într-o minunată afirmare de sine.


Stelele apar pe bolta cerească asemenea unor sori mici, ficşi, care se luptă cu întunericul. Vestesc dragostea, protecţia, fericirea şi sunt ca nişte puncte de lumină în inconştientul omenesc. Aceste reprezentări luminoase ne călăuzesc şi ne apără, fiind puteri legate de Dumenzeu şi supuse legilor divine.
Îngeri de lumină, ne pregătim pentru clipa când fiecare dintre noi va fi o stea...
Steaua cu 5 colţuri, numită steaua lui David, este o manifestare directă a luminii divine, a puterilor centrale ce domnesc asupra Universului, cu care se identifică sufletul mistic. Se hrăneşte cu scântei de bucurie şi de cunoaştere.
Steaua cu 6 colţuri, sau pecetea lui Solomon, simbolizează îngemănarea dintre spirit şi materie, interacţiunea dintre elan şi materie, echilibrul întru simţire dintre forţele omeneşti şi cele divine. Dăruieşte protecţie cerească.
Steaua cu 7 colţuri are rezonanţa sunetului armonios al muzicii, al celor 7 culori ale spectrului solar şi ne leagă de izvorul vieţii, de energia cosmică. Este echivalentul curcubeului.

Steaua are o semnificaţie aproape generală de limpezime, noroc, evoluţie, progres.
Luceafărul de dimineaţă este nefast, pentru că este aducător de boală.


În Peru, stelele sunt ochii sufletelor celor drepţi, care vin să-i vadă pe pământeni. La incaşi, stelele reprezintă dublul celor de pe pământ, pe care îi ajută să găsească bunăstarea şi belşugul.
Steaua din Bethleem simbolizează o deschidere a spiritului spre astrologie.
Pe un plan mai prozaic, stelele înlesnesc împlinirea unor planuri ascunse, a unor dorinţe tainice.
Dacă apar în vis, stelele semnalează o serie de evenimente care ne privesc direct:
- Dispărând de pe cer: este semn de moarte în familie;
- Stele căzătoare: pierdere de bunuri sau prestigiu, în funcţie de întreg contextul visului;
- Cer înstelat: sprijin de cel mai înalt nivel şi succes pe toate planurile.

În general, apariţia stelelor în vis semnifică protecţie din partea Atotputernicului pentru sufletul care luptă împotriva întunericului. Iniţiaţii le văd mereu!

Un comentariu:

karma police spunea...

mai documentati-va
http://cybershamans.blogspot.com/

Trimiteți un comentariu