25 august, 2008

Arcana II - Marea Preoteasa



Marea Preoteasă reprezintă matricea receptivă a geniului creativ al Magicianului (Arcana I). Potenţialul întregii creaţii, există în stare latentă în ZERO (0 = oul), iar Magicianul exprimă impulsul concret spre devenire, expansiune, naştere. Însă, acest impuls se dezvoltă, haotic, în toate direcţiile. Acum, lui îi trebuie un sens precis, o forţă vectorială, care să-i permită dezvoltarea sa. În alţi termeni, un complement, fără de care existenţa nu are nici un scop.
Astfel, orice lucru în Univers are propria sa reflectare simetrică şi complementară. MAGICIANULUI (energia activă) îi corespunde MAREA PREOTEASĂ (energia pasivă). În acest sens această arcană exprimă potenţialul intrinsec al oricărui lucru care trebuie să se dezvolte în cel mai absolut secret.
MAREA PREOTEASĂ conduce către regate interzise pe cel care nu se poate pune în rezonanţă cu fiinţa lui interioară. Ea asigură creşterea germenului până la dezvoltarea sa concretă şi ultimă.
Chiar dacă deţine mijloace speciale şi sacre, în acest stadiu, MAREA PREOTEASĂ, arată că nu se poate pătrunde, nici cunoaşte secretul pregătirii dinamice al unui eveniment, înainte de realizarea sa finală.
În momentul când este etalat acest simbol, se află că un eveniment evoluează, cu ştirea sau fără ştirea celui ce adresează întrebarea. Caracterul Arcanei II este Secretul, care în sens pozitiv conduce la discreţie, loialitate, intuiţie, simplitate şi calm, dar care în sens negativ, devine ipocrizie, ostilitate sau disimulare.


n n n n n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu