08 august, 2008

Taine pentru Discipoli

Aşadar aveţi pachetul cu cărţi de tarot de ceva vreme, vă place să citiţi pentru voi înşivă, aţi descoperit că sunteţi pe calea cea bună în această privinţă şi sunteţi nerăbdător să vă încercaţi noile abilităţi pe ceilalţi. Înainte de a merge mai departe, întrebaţi-vă dacă sunteţi într-adevăr pregătit pentru asta.

A citi în Tarot oamenilor, nu presupune un joc de societate, ci implică o mare responsabilitate. Majoritatea persoanelor care vin către această experienţă sunt, oarecum, confuze. Caută răspunsuri deoarece nu pot înţelege lucrurile singure. Au nevoie de claritate! Indiferent dacă îşi caută răspunsuri în privinţa relaţiilor, schimbării carierei, a unei noi case, bolii sau problemelor spirituale, întrebarea este importantă pentru ei, şi simt o nevoie puternică de a fi ajutaţi. Acest talent, acest har al tău, capacitatea ta de a intra în Invizibil te-a adus în situaţia de a le oferi îndrumare, bazată nu doar pe mesajele cărţilor, dar şi pe intuiţia ta, experienţa de viaţă şi percepţia personală. Cărţile vor furniza cadrul, ele vor fi harta, ca să zicem aşa, dar tu vei fi cel care le va explica această hartă, şi tot tu vei fi cel care îi va ajuta cu adevărat pentru a le arăta calea de urmat. Compasiunea este necesară de vreme ce este o abordare non-raţională. Vi se vor prezenta tot felul de probleme personale şi tu, ca tălmaci al tarotului, va trebui să vezi fiecare client şi fiecare problemă la fel.

Există trei puncte esenţiale pe care vreau să le menţionez în aceste rânduri. Acestea sunt: motivele sincere, capacitatea de a a asculta, şi încrederea în sine sau, pur şi simplu, încrederea. Aceste trei puncte sunt esenţiale în tălmăcirea pentru alţii, şi ar trebui luate în considerare înainte să te apuci să citesti în cărţi, sub orice aspect, mai puţin în dispoziţia pentru "distracţie".

Este important, şi ar trebui să fie evident, faptul că doreşti să ajuţi pe alţii prin Tarot. Intenţiile tale înseamnă mult. Ar putea să fie calea ta în viaţă să ajuţi pe alţii, şi Tarotul ar putea fi instrumentul pe care-l foloseşti în acest sens. Îţi poţi da seama că ai un talent natural pentru consiliere sau pur şi simplu ai o mare dorinţă să-i ajuţi pe alţii.
Nu-l trata superficial - Tarotul este adesea distractiv, şi pentru mulţi clienţi oferă pur şi simplu puţin mai multe sfaturi, însă este important să îl iei în serios şi să-ţi pese cu adevărat pentru fiecare persoană pentru care deschizi lamele.

Nu cred că este o idee bună să devii un ghicitor în Tarot doar pentru a face bani. Cred în a fi plătit ca tălmaci al simbolurilor, dar nu o face pentru bani. Este lipsit de respect faţă de oamenii cărora le citeşti şi în cele din urmă este lipsit de respect faţă de tine însuţi.
Alt aspect important pentrul motivul pentru care citesti - fii sigur că nu descifrezi pentru alţii ca pe un mod de a-ţi mări "egoul spiritual". Am cunoscut câteva persoane care au adoptat artele intuitive, doar pentru a se simţi mai importanţi. Descifrând tarotul pentru alţii înseamnă să îi ajuţi, nicidecum că ai vreo putere asupra lor, sau cunoştiinţe pe care ei nu le posedă. Ar trebui să îţi doreşti să-i ajuţi pe alţii să vadă mai clar. Nu face, aşadar, din Tarot o călătorie a egoului.

Când spun "abilitatea de a asculta", mă refer pur şi simplu la a fi bun în a citi cărţile de Tarot. Asta înseammnă mai mult decât să fii capabil să numeşti fiecare carte din pachetul tău sau să interpretezi lista de bază a semnificaţiilor. Acest lucru mai înseamnă a avea şi o perspectivă asupra acestor cărţi, perspectivă ce depăşeşte interpretarea de bază - prin care înţelegi o varietate de interpretări pentru fiecare carte, şi poate să vadă flexibilitatea lor şi cum conlucrează. Te poţi uita la aşezarea cărţilor să vezi modelele. Poţi observa semnificaţiile cărţilor bazate pe modul cum sunt extrase din pachet dar şi lângă ce altă carte se mai află. Nu vă fie teamă de cărţile cu semnificaţie negativă, şi nu le descifraţi ca fiind exact opusul semnificaţiilor lor reale. Cunoşti o varietate mare de combinaţii şi eşti familiarizat cu utilizarea lor pentru o gamă variată de întrebări. Esenţialul din ceea ce spun este că abilitatea ta de a descifra ar trebui să fie completă.


Încrederea în sine şi încrederea, în general, sunt importante de asemenea. Dacă nu eşti încrezător şi te îndoieşti în mod constant de tine (de cărţi sau prezicere, în general), atunci este mult mai probabil să faci o treabă proastă din a citi pentru cineva. Abilitatea ta de a descifra clar va fi afectată şi vei omite elemente la fiecare dezlegare. Percepţia ta poate fi anulată. Ai încredere în ceea ce faci! Este normal să fii un pic emoţionat, la început, dar relaxează-te, conştientizează că ceea ce faci este bine, de ajutor şi corect. Pe deasupra, este important pentru clienţii tăi să ştie că eşti stăpân [controlezi, ai încredere (în)] pe tot ceea ce faci pentru ei. Cine ar vrea să se ducă la un doctor care este emoţionat vizavi de meseria pe care o are?


Aceste trei puncte sunt ceea ce am crezut eu a fi important când descifrezi pentru alţii. Desigur, cred că este de asemenea important să fii intuitiv când descifrezi, să-ţi asculţi vocea interioară; este important să prezinţi clienţilor lucrurile clar, nu-i intimida cu un jargon ce nu-l înteleg, şi dacă descifrezi în scris, este important ca textul să aibă un sens, să ai un stil curat şi să fie corect redactat. Peste toate aceste lucruri totuşi, este crucial să îţi pese de cei pentru care citeşti, mai întâi fii sigur că ştii ceea ce faci şi ai încredere în arta Tarotului. Aceşti factori îţi vor arăta dacă eşti cu adevărat, sau nu, pregătit!
k

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu