01 august, 2008

ECLIPSA


Eclipsa de Soare este cel mai spectaculos fenomen astrologic produs de trecerea Lunii între Soare şi Pământ. Vineri, 1 august 2008, are loc o eclipsă totală de Soare, iar umbra Lunii va traversa timp de 2 ore un parcurs de 10.200 km, acoperind, astfel, 0,4% din suprafaţa terestră.


Mai “astronomic” spus, Luna execută o mişcare de revoluţie în jurul Pământului, efectuată în sens direct, orbita sa situându-se într-un plan ce face cu planul orbitei Pământului (planul eclipticii) un unghi de 5°09'. Intersecţia dintre cele două plane se numeşte linia nodurilor lunare.
Din acest motiv, când Luna, care este un corp opac - fără lumină proprie - în mişcarea sa orbitală, ocultează Soarele aşezându-se pe direcţia Soare-Pământ, discul lunar îl opturează pe cel solar, având loc o eclipsă de Soare.
Pentru ca o eclipsă de Soare să aibă loc, sunt necesare simultan două condiţii: 1. Luna să fie în direcţia Soarelui, condiţie care se îndeplineşte numai când Luna este în faza de Lună nouă, respectiv când cele două corpuri cereşti, Luna şi Soarele, sunt în conjuncţie - longitudinile astronomice ale Lunii şi Soarelui au aceeaşi valoare; 2. cele trei corpuri, Soarele - Luna - Pamântul, să fie în linie dreaptă, adică Luna, în orbita sa, să traverseze linia nodurilor.
Mecanismul producerii eclipselor de Soare sau de Luna a fost stabilit încă de vechii chaldeeni, când s-a pus în evidenţă intervalul de periodicitate a repetării eclipselor, în aceeaşi ordine, la fiecare 6585,3 zile, respectiv 18 ani, 11 zile (sau 10 zile, în funcţie de numărul anilor bisecţi - 4 sau 5 - existenţi în perioada respectivă) şi 7 ore, ciclu numit saros.
“Astrologic” spus, eclipsele aduc cu ele schimbări majore în vieţile noastre. Cutremurul nu se produce strict în ziua eclipsei, fie de Soare sau Lună, ci cu câteva zile înainte, iar efectul este resimţit, acut, şi ulterior.
Este foarte greu de determinat astrologic devenirea unei situaţii în momentul unei eclipse, deoarece aceasta aduce noutate şi stranietate. Are ceva din caracteristica lamei "0" a Tarotului cu reprezentarea Nebunului, care anunţă întotdeauna schimbări radicale de atitudine în fiecare domeniu al vieţii, cu precădere în cel mai vulnerabil.



Eclipsa acutizează, dramatizează, exorcizează, şi tot ceea ce nu am fost în stare să rezolvăm “normal”, suntem obligaţi să rezolvăm “a-normal”. Tipul acesta de experienţă aduce cu sine înţelepciune, pentru că te determină să priveşti şi dintr-o altă perspectivă situaţia.
Cei mai vizaţi de eclipsa de anul acesta sunt nativii Leu, care pe o perioadă de cîteva luni de acum înainte vor trece prin furcile caudine ale destinului.


Prezenţa acestui fenomen astrologic precipită închiderea unor situaţii, a unor relaţii, a unor contracte. Tot ceea ce a fost amânat, în acest intreval de timp se va soluţiona brusc. Are ceva din expresia “De ceea ce ţi-e frică, nu scapi!”, ci, din contră, eşti pus faţă în faţă cu coşmarul, fără să ai voie să clipeşti!
Primeşti “meniul” cu deznodăminte. Este modalitatea în care Cerul intervine într-o lume în care oamenii sunt convinsi că sunt dumnezei.
Repet, poate fi vorba de o slujbă nouă, poate o căsătorie, poate un nou domiciliu - oricum, ceva important se petrece sigur, si cel mai adesea fără vreun semn prevestitor, ci aşa, deodată, ca şi cum ceva s-ar amesteca în viaţa noastră.
Eclipsele te pot răsplăti sau pedepsi. Ele, însă, îi fac întotdeauna pe oameni să fie mai "ei înşişi", accentuând calităţile şi defectele elementare ale zodiilor cărora le aparţinem. De exemplu, un Berbec va fi "mai Berbec decât de obicei" într-o asemenea perioadă.

Mulţi dintre noi vor exclama: "Da, acum înteleg! În sfârşit, acum înţeleg!"

Desigur, este posibil ca o eclipsă să nu te afecteze direct, dar ea afectează întreaga societate din care faci parte. În trecut, oamenii erau deosebit de atenţi la ritmurile lumii şi ale naturii, se temeau de eclipse şi le respectau, pe bună dreptate deoarce viaţa înregistrează un ritm mai alert în preajma eclipselor, e mai accelerată. Toata lumea e mai altfel! Recomandarea cea mai pertinentă este : Nu actionaţi în timpul sau sub influenţa unei eclipse! Reactionaţi la evenimente, dar nu initiaţi proiecte sub mantia întunericului. În vechime se spunea că nici un plan care este început în timpul unei eclipse, sau în zilele de dinainte şi după aceasta, nu va avea rezultatele dorite. Cântăriţi ideile, dar nu luaţi hotărâri!

Cercul de Lumină aproape s-a închis
E locul şi timpul să-ţi întâlneşti Ursitul.

Totul în jur e magic, este atât de diferit
De tot ce pân-acum ai mai trăit...
Nici cerul nu mai e al stelelor,

ci al Luminii şi culorilor
Ce desenează contururi anume,

de flori-fără-nume
din
Lumea de Dincolo!




.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu