07 august, 2008

Un Vis Frumos



Azi dimineaţă m-am trezit, din nou în Lume, la ora cinci şi jumătate. M-a luat din lumea viselor soneria telefonului, care zbârnâia ca un semnal de alarmă. Răspund, cu o curiozitate temătoare. O voce răvăşită, pe care nu o recunosc din primele ei “vocale” îmi spune: “Ajută-mă! Te rog, ajută-mă să înţeleg visul avut. L-am visat pe Iisus. A venit în visul meu. Ce înseamnă? M-am trezit de câteva momente şi încă mai sunt sub imperiul stării de bine, de parcă nu a plecat...” iar povestea a continuat câteva minute, pe un ton exaltat.

Da, se întâmplă să ai bucuria şi şansa să îl visezi pe Iisus. Oricine este deschis unui asemenea vis. Ce trebuie ştiut, este faptul că apariţia din vis nu este reprezentarea personajului biblic, ci a unei stări de perfecţiune, a unei trepte spre desăvârşire.
Iisus este simbolul dezvoltării lăuntrice - pruncul, copilul, adolescentul interior sortit să îndeplinească, pe măsura deschiderii luminii, o misiune pământeană, care cuprinde calea spre iniţiere.
Isus cel simbolic din vis arată gradul de evoluţie a sufletului, care se va înălţa treptat spre jertfă, prin post, alegere, rugăciune, predică, meditaţie, metamorphoză.

La un moment dat Iisus se va uni cu Christos - sufletul divin, pentru fiecare şi în fiecare.
În vis apariţia Sa poate reprezenta o formă de identificare prin înţelepciunea desprinsă din experienţele trăite, care indică o vocaţie divină. Apare când un ciclu de cunoaştere se închide, alinând cu lumina Lui durerea din luptele “diurne” din cadrul unui conflict, a unei boli, a unei nedreptăţi trăite. Este semnul că în sufletul tău este pace, stare care, însă, trebuie să o exteriorizezi.

Trăim în aşteptare, pentru apariţia, mai întâi, a lui Iisus interior, apoi a lui Christos interior.

Prietena mea a avut un vis frumos şi m-am bucurat pentru ea. Personal, cunosc starea conferită de visul astral, produs de tot ceea ce ne leagă de cosmos într-o comunicare mistică, când Divinul coboară treptat în omenesc şi şterge ego-ul. În astfel de clipe primim cea mai frumoasă şi mai benefică terapie, fiindcă visul astral este o şansă, din multe altele, prin care reuşim să atingem supranaturalul şi ceea ce nu are sfârşit. Orele de somn nu sunt timp pierdut. În timp ce dormim, acţionăm numai pentru noi, în modul cel mai egoist. Pornim în călătorii astrale în alte Lumi şi comunicăm la alte niveluri, apropiindu-ne de cei pe care mintea trează nu ne îngăduie să-i întâlnim, din pricina poverii vibraţiilor carnale.

Povestesc această întâmplare şi pentru tine!

18 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu am avut un asemenea vis. A fost unic momentul, m-am trezit cu o mare iubire in suflet si in jurul meu..

Anonim spunea...

Cine incearca sa l caute pe Isus, il gaseste cu siguranta!

Anonim spunea...

MAG DALEN ...nu e obligatoriu ca in vis sa actionam egoist !In vis actionam numai pentru noi daca suntem egoisti din fire ...Multi sunt egoisti in viata de zi cu zi dar in vis pot atinge planuri incredibile si pot fi cu mult deasupra oricarei banuieli de egoism .Cum explici astfel de lucruri ?

Mag Dalen spunea...

ANONIMB... egoismul nu presupune strict exaltarea egoului, ci şi activarea conştiinţei de sine. Cum poţi fi darnic cu alţii, dacă cu tine însuţi eşti meschin? - OGLINDA.
"iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi", este etalonul care pune semnul de egalitate între anonim şi egonim.

Anonim spunea...

Mag Dalen,
egoismul are treaba doar cu ego-ul ! Nu are treaba cu constiinta de sine.De ce ar trebui sa incurcam lucrurile ?!
,,Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti " nu este un etalon si nu face nici o egalitate ;CEL care a lansat aceasta invatatura - sa ne iubim pe noi si sa ne iubim intre noi - nu s-a gandit la nici un anonim si la nici un egonim ...lucrurile erau mult mai simple pe vremuri!
Poti ,te rog, sa-mi raspunzi la intrebare ?
Pentru mine e foarte important .

Mag Dalen spunea...

Separarea, crearea de planuri paralele în care să existe un singur element-cuc, nu este o metodă constructivă, ci una care crează blocaje, care întârzie bunul mers al lucrurilor şi al devenirii. Totul are legătură cu totul....
“Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” reprezintă un etalon teoretic (pentru majoritatea) şi practic (pentru un target descrescător). Nu face egalitate, ci invită la armonie, la anularea discrepanţelor şi la unitate. Are, aşadar, formatul unei ecuaţii, în care necunoscuta nu este “cât să-l iubim pe aproapele nostru”, ci “cât ne iubim pe noi înşine”, ceea ce presupune un proces de evaluare al conştiinţei de sine. Decriptată, iubirea nu reprezintă relaţia dintre doi oameni, ci stadiul conştiinţei de sine.
Consider uşor “egoistă” (în sensul “giratoriu” al cuvântului) expresia "CEL care a lansat aceasta invatatura - sa ne iubim pe noi si sa ne iubim intre noi - nu s-a gandit la nici un anonim si la nici un egonim". De unde ştii, la ce s-a gândit EL? Poţi cuprinde gândul Lui?
Dar, cum TOTUL are legătură cu Totul, sunt sigură că “atunci” a cuprins şi acest moment al conversaţiei noastre, preluând informaţia şi prelucrând-o după chipul şi asemănarea “vremurilor” nostre.
Sper că am reuşit să răspund la întrebare, asta dacă nu cumva aşteptai doar o confirmare a ceea ce tu consideri a fi important/adevărat/real... impersonal?

Anonim spunea...

,,Decriptata ,iubirea nu reprezinta relatia dintre doi oameni,ci stadiul constiintei de sine " ...Frumos !Tare frumos spus ...
Si totusi nu mi-ai raspuns la intrebare : De ce consideri ca ,,In timp ce dormim ,actionam numai pentru noi ,in modul cel mai egoist " ?
Vrei sa nu mai dorm ?...

Mag Dalen spunea...

...din simplu motiv că atunci când dormi te desparţi in-conştient de restul lumii acţionând: brodând, reparând, protejând textura infailibilă "eu-lui". somn uşor! :)

Anonim spunea...

Da !
Scurt si la obiect.
Acum stiu tot : nu e bine sa stii ce face lumea cand doarme !
E secret !
Lumea cand doarme se ,,egoieste" atat de rau incat,la trezire,toata lumea are secrete fata de toata lumea ...E nasol !
Ma asteptam la o abordare directa,simpla si generoasa ,cand colo...se cheama ca ,doar m-ai aburit un pic ;atat cat sa-mi tina de cald in somn !
Nu-i nimic ,fiecare e liber sa faca ceea ce crede el ca e bine sa faca.
Respectele mele !

Mag Dalen spunea...

am răspuns la întrebări, fără nicio intenţie de fentă, descriind percepţiile personale referitoare la subiect.
am înregistrat reproşul, dar dacă respectele sunt autentice, atunci nu trebuie să fii şi nici să rămâi supărat pe mine.
îţi doresc să găseşti cât mai curând răspunsul căutat.

Anonim spunea...

Nu-ti fa probleme M.D. nu sunt suparat,eu chiar te stimez ( daca vrei sa stii !).Respectele sunt autentice ,ca si reprosul...nu e nimic rau in asta !Simt ca stii mult mai multe decat exprimi si ...de ce sa nu-ti reprosez prieteneste ,nu ?
Eu stiu ca in vis nu actionam obligatoriu in mod egoist,tu sustii altceva...Pe ce te bazezi ?

Mag Dalen spunea...

pe nimic, dar tu?
uite, dă-mi un exemplu concret că cineva a beneficiat, indiferent de plan, de starea ta de veghe. altcineva, în afară de tine, bine-nţeles.

Anonim spunea...

1 Si asta nu te pune pe ganduri ?

2 Vecinul meu care vine cam des pe la mine cand se termina butoiul .Ieri a venit iar ;si iar m-am simtit obligat sa-l cinstesc cu un pahar.Daca nu eram in stare de veghe nu beneficia de nimic !A beneficiat de starea mea de veghe,sau nici asta nu a beneficiat ?

Mag Dalen spunea...

1. nu, nu mă pune pe gânduri. mă bucur de diversitatea părerilor

2. se pare că eşti generator de voie bună, ceea ce este foarte bine, însă eu am numit starea de veghe, timpul de somn efectiv. Să înţeleg că ţi-ai cinstit vecinul în somn, în vis? :)

Anonim spunea...

Nu,ca a scazut semnu' la butoi !!!...Nu incerca sa ma ,,aburesti" iar ca nu tine ...
In somnul efectiv de veghe sau in veghea timpului de somn efectiv ,Maria Ta -a scazut semnu',e clar ! O sa beneficieze pana se termina butoiul, apoi o sa viseze beneficiul la tuica ...
Ce apucaturi urate cu starea asta de veghe in timpul de somn efectiv la palat cand doarme toata lumea treaza pe visele ei !...Iti bea altu vinu' si nu poti sa faci nimic !...
Tu ce zici ca e bine sa fac ?

Mag Dalen spunea...

fă bine, mulţumeşte(te) şi iartă(te)

Anonim spunea...

Bine Mag Dalen ,

Multumesc pentru tot !Mi-a facut placere si ...poate o sa mai revin .Daca nu te deranjeaza...

Mag Dalen spunea...

întotdeuna vei fi bine-venit pe tărâmul Tarotikonului.

Trimiteți un comentariu